Mijn gevoelige huid

Hoe plantaardige olië mijn gevoelige huid weer heeft laten stralen!

Onrustige huid

Vanaf mijn 18e werkte ik in de cosmetica industrie. Uit enthousiasme en onwetendheid gebruikte ik veel luxe cosmetica die achteraf schadelijk bleken te zijn voor mijn huid. Door allerlei ‘luxe’ huid producten excessief te gebruiken heb ik mijn huid helaas erg overbelast. Ik bouwde hierdoor huidallergieën op waar ik voorheen nooit last van had. Lange tijd geloofde ik dat ik van nature een onrustige allergie-gevoelige huid had. Gelukkig ben ik er nu achter dat dit niet helemaal het geval was.

Frustratie

Door een oneindige zoektocht naar hét product voor mijn gevoelige huid raakte ik behoorlijk gefrustreerd. Ik besefte wel dat ik mijn huid rust moet gunnen en dit deed ik door mijn huid als het ware te detoxen door niets te gebruiken. Nadat ik begon aan een detox werd mijn huid veel rustiger, tegelijkertijd was ik ook enorm verbaasd. Ik ben op onderzoek uitgegaan en zo kwam ik tot de conclusie dat 100% plantaardige oliën mijn huid bijzonder goed verbeteren.

Wondermiddel

In een bezoek aan Marrakech in Marokko besloot ik het prachtige plaatsje Ourika te bezoeken. In deze bijzondere oase leerde ik de redelijk onbekende cactusvijgolie kennen. De olie uit deze vrucht levert het beste product dat ik heb mogen ervaren! Het kalmeerde mijn toen nog redelijk onrustige huid, verzachten het en verminderde mijn uitslag drastisch. Als ik zeg dat dit een wondermiddel is doet dat onder voor mijn ervaring. Het was mijn reddingsmiddel! Ik ben gaan samenwerken met vrouwen coöperaties uit Ourika en een laboratorium in Nederland om mijn eerste product te kunnen ontwikkelen.

Aleeza

De samenwerking is tot stand gekomen om duurzame huidverzorging te kunnen ontwikkelen en daarbij positief bij te dragen aan ethische kwesties in de cosmetische wereld. Uit onderzoek van de WHO blijkt dat in 2050 de helft van de wereldbevolking een allergie heeft. Mede door dit soort ontwikkelingen is er steeds meer bezorgdheid over chemicaliën in cosmetische producten. Ik wil graag de onwetendheid omtrent de bestanddelen in chemische producten beperken. Met de producten die Aleeza creëert, geven we clean beauty-lovers een mooie huid en de daarbij behorende bijzondere ervaring die onze kwalitatieve producten te bieden hebben. Het eerste product dat we hebben gecreëerd is het botanical glow serum. Dit serum geeft een onrustige, vermoeide huid een boost en bevat door botanische oliën veel antioxidanten en vitamine E. Het botanical glow serum zorgt voor een gezonde uitstraling en een mooie gezonde huid. Door de werking van de plantaardige ingrediënten uit dit serum kon ik eindelijk zonder make-up de deur uit.

Duurzame samenwerking

Met een samenwerkingsverband tussen onze biologische leveranciers in Marokko en een duurzame laboratorium in Nederland zorgen wij ervoor dat onze ingrediënten een bewezen positief effect hebben op jouw huid. Ik heb van het bestuderen van ingrediënten en werkstoffen mijn hobby gemaakt. In mijn persoonlijke huidverzorging selecteer ik ingrediënten die matchen met mijn huid. Deze vorm van skin care wil ik met Aleeza aan anderen introduceren. Zo creëert Aleeza voor altijd een glow!

Liefs,

Selima

Founder Aleeza